Herenhuis RV

Opdrachtgever

Particulier

Oppervlakte

400 M2 BVO

Locatie

Amsterdam

Programma

Wonen

Status

Opgeleverd

Projecttype

Renovatie

Jaartal

2014 – 2015

Opdracht

Uit opdracht

Dit statige herenhuis aan het Vondelpark te Amsterdam hebben wij volledig aangepakt nadat in de loop der jaren de samenhang was verdwenen. Het pand is gerenoveerd, er heeft een funderingsherstel plaatsgevonden, is uitgebreid met een riante aanbouw en het gehele herenhuis is voorzien van een maatwerk interieur.

Om te beginnen is het exterieur van het pand volledig gerestaureerd en in ere hersteld naar de originele details en kleuren. Daarnaast is de gehele vloer verdiept om meer plafondhoogte in het souterrain -inclusief thuisbioscoop- te creëren. Ook is het souterrain aan de achterzijde uitgebreid met een eigentijdse aanbouw die dienst doet als kantoor en gastenverblijf. Het interieur bestaat onder meer uit een op maat gemaakte keuken die door middel van een vide een verbinding maakt tussen de woon- en leefruimtes op de eerste verdieping. Ook de badkamers en het meubilair zijn voor de opdrachtgever op maat gemaakt.

‘De minimalistische Japanse tuin met elementen van ipé hout, beton, Japanse zwarte keien en groen creëren een serene oosterse sfeer.’

Credits

Team:

Roy Plevier, Jos Hoope, Kees Hoope, Tugce Kaynak.

Tags:

Herenhuis, interieur, renovatie, >400 m², Amsterdam, Nederland

SHARE

Herenhuis RV