WIJ ZIJN HOOPE+PLEVIER

HOOPE+PLEVIER Architects is een full-service architectenbureau opgericht in 2012 door Jos Hoope en Roy Plevier. Wij ontwerpen toekomstbestendige architectuur voor mensen, organisaties en steden en helpen hen om een toekomst te creëren met een blijvend positieve impact.

Aanpak

Onze projecten worden gedreven door de ambitie om gebouwen en plekken van hoge kwaliteit te realiseren die hun context transformeren. We blinken uit in complexe situaties en zijn onderscheidend door creativiteit en samenwerking. Door analytisch te werken en bestaande conventies over architectuur uit te dagen komen we tot geoptimaliseerde en opwindende oplossingen die onze opdrachtgevers optimaal dienen om hun doelen te bereiken.

leesmeer

Aanpak

Onze projecten worden gedreven door de ambitie om gebouwen en plekken van hoge kwaliteit te realiseren die hun context transformeren. We blinken uit in complexe situaties en zijn onderscheidend door creativiteit en samenwerking. Door analytisch te werken en bestaande conventies over architectuur uit te dagen komen we tot geoptimaliseerde en opwindende oplossingen die onze opdrachtgevers optimaal dienen om hun doelen te bereiken.

Resultaat

We maken plekken waar mensen zich mee kunnen identificeren en thuis voelen. Door een krachtig concept, vakmanschap en duurzame hernieuwbare materialen te combineren komen we tot gedurfde ontwerpen met een onverwachte twist. We ontwerpen verder dan architectuur en gaan voorbij aan de traditionele scheiding tussen schalen of typen en werken van een meubel tot de stad waarbij de mens altijd centraal staat.

Partners

Jos Hoope

Architect + Partner

De kennis en affiniteit van Jos komen naar voren in het aanpakken van projecten met veel aandacht voor kwaliteit en detail.

Hij heeft ervaring opgedaan als projectarchitect voor diverse vooraanstaande architectenbureaus met een focus op complexe high-end projecten.

Naast architectuur ligt zijn hart ook bij ondernemen. Hij nam dan ook het architectenbureau van zijn vader over en legde hij de basis van het huidige bedrijf.

Linkedin

Roy Plevier

Architect + Partner

Roy is een progressieve architect met een alomvattende benadering die geloofd dat architectuur betere leefcondities moet creëren.

Hij werkt met veel passie aan ontwerpen en onderzoeken waar marketing, conceptueel ontwerpen, stedenbouw, architectuur, interieurarchitectuur en duurzaamheid samenkomen.

Zijn doel is om ontwerpen te laten samensmelten tot robuuste- en adaptieve ecosystemen met een positieve impact voor mens en planeet.

Linkedin

Opdrachtgevers

3D BIM

Efficiënt werken vraagt om nieuwe technieken, slimmere software en processen. In 2016 zijn we overgestapt op BIM en IFC-exporteerbare modellen. Wij geloven in ‘open’ BIM, waarbij de integratie tussen de disciplines zoals constructie, installaties, bouwbesluit en bouwfysica, centraal staat om zo een optimaal resultaat te bereiken voor onze opdrachtgevers. Ontwerpen worden visueel en bouwkundig in 3D gepresenteerd. Zo wordt niet alleen sneller ontworpen, maar is direct de samenhang tussen stedenbouw en architectuur en tussen gevels en constructie duidelijk. Ook voor opdrachtgevers en gebruikers biedt de toepassing voordelen: ze kunnen in 3D door de plannen bewegen om zo een indruk te krijgen van het ontwerp.

BNA

Hoope Plevier Architecten is aangesloten bij de Branchevereniging voor Nederlandse Architectenbureaus (BNA). De BNA is een netwerk dat modern, creatief ondernemerschap bevordert. Omdat wij het belangrijk vinden om een aandeel te leveren aan de ontwikkeling van het vak en de architectenbranche vervult Roy Plevier een functie in de ledenraad van de BNA.

www.bna.nl

WIJ GAAN CIRCULAIR

Hoope Plevier Architecten steunt het circulaire manifest van de BNA en de ambities van de Nederlandse overheid om Nederland in 2050 volledig circulair te hebben. Wij geloven dat circulair ontwerpen een integraal onderdeel moet worden van de huidige architectuurpraktijk en dat onze generatie architecten hier een trekkende rol in heeft.

Circulair bouwen is een belangrijke schakel in een duurzame samenleving die ervoor zorgt dat toekomstige generaties in dezelfde behoefte kunnen voorzien als wij. Wij zien circulariteit als een middel om meerwaarde te creëren. Gezondheid te bevorderen, lucht te zuiveren, water te zuiveren en energie te leveren.

Vacatures

HPA is doorlopend op zoek naar gemotiveerde stagiairs die willen assisteren in een projectteam met ontwerpen, tekenen, presenteren, maquettes en onderzoeksactiviteiten. Je wordt intensief betrokken bij het ontwerp- en onderzoeksproces bij verschillende projecten en verschillende fasen. Een kans om in de praktijk te leren hoe je een helder, integraal en conceptueel sterk ontwerp kunt maken.

leesmeer

Contact

Johan van Hasseltweg 16-A
1022 WV Amsterdam

T: 020 235 74 14

E: info@hoopeplevier.nl

Fotografie: Menno Hoope, Herman van Heusden,  John Lewis Marshall.

© HOOPE+PLEVIER Architects B.V. Alle rechten voorbehouden. Het getoonde materiaal op deze website mag niet worden gereproduceerd zonder schriftelijke toestemming van de architect.

Wij hanteren bij professionele opdrachtgevers de DNR 2011. Bij particuliere opdrachtgevers is de CR 2013 van toepassing. (klik op de links voor download PDF algemene voorwaarden)