‘t Landhuis

Opdrachtgever

Gemeente Amsterdam

Locatie

Amsterdam

Status

Opgeleverd

Jaartal

2013 – 2014

De renovatie-opdracht voor dit jeugdcentrum had als doel het gebouw transparanter te maken en een vriendelijkere uitstraling te geven. In het ontwerp hebben wij daarom de gevel voorzien van meer glas en een Accoya houten lattenstructuur. De entree is verplaatst naar een hoek waardoor de interne routing van het gebouw verbeterd is en het interieur een meer open karakter krijgt. Dit project maakte onderdeel uit van een groter gebiedsrenovatieplan. Het plein waar het gebouw op gesitueerd is werd voorzien van nieuwe bestrating, nieuwe houten speeltoestellen en meer groen en bomen.


 

Door op slimme plekken dichte wanden te maken en de bovenstukken van de wanden in stalen glazen puien uit te voeren kon er voldoende privacy gecreëerd worden en kon de ruimtelijkheid van het loft behouden blijven. Het beton van de Hennebique constructie hebben wij ontdaan van oude verflagen en onbehandeld terug- gebracht om een contrast te bieden. Het ventilatiesysteem van de woning geeft het loft samen met de rvs-keuken, het beton en de zwarte stalen puien een industrieel karakter. De lampen zijn eigen ontwerpen en in samenwerking met een lichtontwerper uitgevoerd.

‘Het rauwe loft wordt gecompleteerd door de zachte Scandinavische invloeden.’

Credits

Team:

Lichtontwerp:

 

Jos Hoope, Roy Plevier, Kees Hoope, Kevin de Graaf.

Hoope Plevier Architekten met Bas van der Laken.

Back
SHARE

‘t Landhuis