Villa Hackfort VBG

Opdrachtgever

Particulier

Oppervlakte

300 m² BVO

Locatie

Heiloo

Programma

Wonen

Status

In ontwerp

Projecttype

Renovatie / uitbreiding

Jaartal

2017

Opdracht

Uit opdracht

Voor een particuliere opdrachtgever ontwerpen wij een uitbreiding van gemeentelijk monument Hackfort. De woonvilla gelegen op een royaal erf wordt uitgebreid met een aanbouw die ruimte biedt aan een woonkamer, keuken en slaap- en badkamer. Het project bevindt zich op dit moment in de ontwerpfase.

Vanwege de monumentale status van het pand is er voor gekozen om een ondergeschikte aanbouw te creëren. Een eigentijds paviljoen met grote luifels geeft een subtiel contrast met het monument en versterkt het bewustzijn van wonen in een bosachtige omgeving.

“Het wonen strekt zich ver uit in het groen.”

Credits

Team:

Roy Plevier, Jos Hoope, Kees Hoope, Esmee Mertens, Bregje Hoogenbosch, Melissa Hendrikse.

Tags:

Monument, renovatie, wonen, <500 m², Heiloo, Nederland

Back
SHARE

Villa Hackfort VBG