Uitbreiding fabriek

Opdrachtgever

Zakelijk

Oppervlakte

4.750 m² BVO

Locatie

Zwaag

Programma

Productie

Status

Lopend

Projecttype

Renovatie / nieuwbouw

Jaartal

2015 – nu

Opdracht

Uit opdracht

Om dit bedrijf te laten groeien was een uitbreiding van de fabriek nodig die de vergroting van het machinepark kon herbergen. Door het vrijkomen van het naastgelegen pand was het mogelijk om de loodsen door een middenuitbreiding aan elkaar te bouwen. Het resultaat is een ‘megafabriek’ die vormgeeft aan de wens om meer en sneller te kunnen produceren.

 

Door een schijngevel aan te brengen konden we de samenhang tussen de twee uiteenlopende panden terugbrengen en wordt het gebouw door deze sluier optisch verbonden. De gevel fungeert als visitekaartje voor het bedrijf en bestaat uit kozijnen die uit eigen fabriek komen. De indelingen van de kozijnen zijn steeds weer verschillend waardoor een wisselend beeld ontstaat. De ruimten tussen de gevel en de panden vormen een filter tussen de bedrijvigheid van het terrein en fungeren als patio. Gevuld door de bomen en struiken ontstaat een geleidelijke groene overgang naar de omliggende openbare ruimte.

‘De schijngevel vormt een spannende verbindende sluier en is meteen het visitekaartje van de fabriek.’

Credits

Team:

Tags:

 

Jos Hoope, Roy Plevier.

renovatie, uitbreiding, > 4.750 m², Zwaag, Nederland

Back
SHARE

Uitbreiding fabriek