Eigentijdse boerderij

Opdrachtgever

Stichting

Oppervlakte

200 m² BVO

Locatie

Amsterdam

Programma

Wonen

Status

Opgeleverd

Projecttype

Herbestemming

Jaartal

2012 – 2013

Opdracht

Uit opdracht

Het project omvatte het herbestemmen en de transformatie van een stolpboerderij tot loft woning. De stolp is georiënteerd op het prachtige weidse uitzicht. Door het maken van meerdere vides zijn relaties ontstaan tussen de begane grond en verdieping.  Het karakter van de stolp is gerespecteerd. De gehele constructie van het vierkant met staanders, balken, liggers en schoren is in het zicht gebleven waardoor de eigentijdse elementen fraai contrasteren met de historische elementen.

 

Door het realiseren van een glasstrook in de kap wordt in het loft een spannend lichtspel gecreëerd.

Het project is voorzien van een state-of-the-art aardwarmte installatie waarmee het gehele pand voorzien kan worden van energie. Zo is het mogelijk ondanks het grote volume toch lage energiekosten te hebben en op fossiele brandstoffen te besparen.

Credits

Team:

Roy Plevier, Jos Hoope, Kees Hoope, Tugce Kaynak.

Tags:

Boerderij, stolp, uitbreiding, renovatie, >200 m², Schoorl, Nederland

Back
SHARE

Eigentijdse boerderij