Melkpakhuis loft CD

Opdrachtgever

Particulier

Oppervlakte

110 m² BVO

Locatie

Amsterdam

Programma

Wonen

Status

Opgeleverd

Projecttype

Herbestemming

Jaartal

2015 – 2016

Opdracht

Uit opdracht

In deze voormalige melkfabriek en pakhuis daterend uit 1924 te Amsterdam hebben wij het interieur ingrijpend vernieuwd. De opdrachtgevers wilden hun Amerikaanse en Zweedse roots samen laten komen in het ontwerp van de loft. De opdracht was om in de voormalige open ruimte twee royale slaapkamers en een badkamer te creëren maar ook de ruimtelijkheid behouden. Met deze wensen zijn we aan onze ontwerpstudies begonnen.

Door op slimme plekken dichte wanden te maken en de bovenstukken van de wanden in stalen glazen puien uit te voeren kon er voldoende privacy gecreëerd worden en kon de ruimtelijkheid van het loft behouden blijven. Het beton van de Hennebique constructie hebben wij ontdaan van oude verflagen en onbehandeld terug- gebracht om een contrast te bieden. Het ventilatiesysteem van de woning geeft het loft samen met de rvs-keuken, het beton en de zwarte stalen puien een industrieel karakter. De lampen hebben we zelf ontworpen en in samenwerking met een lichtontwerper uitgevoerd en geïnstalleerd.

‘Het rauwe loft wordt gecompleteerd door de zachte Scandinavische invloeden.’

 

‘Publicatie in The Wall Street Journal’

Credits

Team:

Jos Hoope, Roy Plevier,  Kees Hoope, Kevin de Graaf.

Tags:

Appartementen-complex, loft, interieur, renovatie, >100 m², Amsterdam, Nederland

Back
SHARE

Melkpakhuis loft CD