Stadsappartementen

Opdrachtgever

Projectontwikkelaar

Oppervlakte

280 m² BVO

Locatie

Alkmaar

Programma

Wonen

Status

Opgeleverd

Projecttype

Renovatie

Jaartal

2013 – 2014

Opdracht

Uit opdracht

Voor een ontwikkelaar is een voormalige bovenwoning in het hart van het centrum van Alkmaar getransformeerd naar een appartementengebouw. Ons plan omvatte het opsplitsen van de verdiepingen in vier wooneenheden van ca. 60 m², renovatie van het dak, het vernieuwen van de voor- en achtergevel én het uitbouwen aan de voor- en achterzijde van het pand.

Het in modernistische stijl gebouwde pand daterend uit de jaren 60 bevatte slanke stalen raampartijen en verticale betonbanden in de gevel. Daarmee vormde het een opvallend contrast met de belendende panden. Door de gevel te stucen, nieuwe slanke geïsoleerde kozijnen aan te brengen, en op de bovenste etage een glazen serre te plaatsen -die terugvalt t.o.v. de voorgevel- konden er twee appartementen op de bovenste etage gecreëerd worden. De modernistische kwaliteiten hebben wij zodoende weten te handhaven met het wooncomfort van moderne uitgeruste appartementen.

‘De modernistische kwaliteiten zijn gehandhaafd met het wooncomfort van modern uitgeruste appartementen.’

Credits

Team:

Roy Plevier, Jos Hoope, Kees Hoope, Tugce Kaynak.

Tags:

Appartementen-complex, uitbreiding, renovatie, >250 m², Alkmaar, Nederland

Back
SHARE

Stadsappartementen