Herenhuis WT

Opdrachtgever

Particulier

Oppervlakte

350 M² BVO

Locatie

Amsterdam

Programma

Wonen

Status

Opgeleverd

Projecttype

Renovatie interieur

Jaartal

2015 – 2016

Opdracht

Uit opdracht

Nadat er in de loop der tijd diverse kleine verbouwingen waren geweest was de samenhang in dit prachtige pand verdwenen. Wij werden gevraagd om deze weer terug te brengen, en om door middel van eigentijdse ingrepen de woning ingrijpend te vernieuwen.

Dit uit 1900 stammende herenhuis in stadsdeel Oud-Zuid te Amsterdam hebben wij opnieuw ingedeeld en gemoderniseerd. In de woning is aan de tuinzijde een eigentijdse keuken en een grote vide gemaakt om een verbinding over twee verdiepingen te creëren. De keuken met kastenwand erboven transformeert op de verdieping tot een boekenkast met een glazen loopbrug, en benadrukt zo de hoogte van de twee woonlagen. Het tuinontwerp sluit -door slim geplaatste trappen- nauw aan op het souterrain en de bel-etage, waardoor binnen en buiten prachtig in elkaar overlopen en de tuin betrokken wordt bij de woonverdiepingen.

‘Eigentijds en klassiek gaan hand in hand in dit herenhuis.’

Credits

Team:

Roy Plevier, Jos Hoope, Kees Hoope, Sophie Lok.

Tags:

Herenhuis, uitbreiding, renovatie, interieur >200 m², Amsterdam, Nederland

Back
SHARE

Herenhuis WT