Verdubbeld woonhuis HM

Opdrachtgever

Particulier

Oppervlakte

140 m² BVO

Locatie

Heiloo

Programma

Wonen

Status

Opgeleverd

Projecttype

Renovatie

Jaartal

2016

Opdracht

Uit opdracht

Deze charmante arbeiderswoning daterend uit 1953 is ingrijpend verbouwd en uitgebreid.

De bestaande woning bestond uit 291 m³ inhoud en was met 78 m² vloeroppervlakte te klein voor het gezin van onze opdrachtgever. Ons werd gevraagd om het woonhuis qua woonoppervlakte te verdubbelen en we wilden het geheel op maat maken naar wens van de opdrachtgever.

“De zinken gevels creëren een mooi contrast met het historische woonhuis.”

Het woonhuis is gelegen op een riant hoekkavel. De omgeving is ruim opgezet met veel groen en vijverpartijen. Het bestemmingsplan gaf ruimte om het bestaande woonhuis ter plaatse van de linker zijgevel uit te breiden over de volledige hoogte. Door ook aan de achterzijde uit te bouwen tot vier meter diepte is het woonhuis verdubbeld qua inhoud.

De in zink uitgevoerde uitbreiding is ontworpen als een eigentijdse en abstracte interpretatie van het bestaande woonhuis. De zinken gevels creëren contrast met het wit gekeimde historische woonhuis. De hoge uitbreiding kenmerkt zich door de verticale articulatie van het zink. De lage uitbreiding door een horizontale felsnaad. Zo is een subtiel contrast aangebracht tussen de verschillende volumes.

Op de beganegrond is een riante leefruimte gecreëerd met een open keuken. Het keukeneiland van drie meter lengte is midden in de aanbouw gepositioneerd om de breedte van de ruimte te accentueren. De glazen schuifwand van 9 meter breedte laat interieur en exterieur in elkaar overlopen. De glasstrook aan de voorzijde creëert een sterke zichtlijn door het woonhuis op beide verdiepingen.

Credits

Team:

Jos Hoope, Roy Plevier, Kees Hoope.

Tags:

Uitbreiding, renovatie, aanbouw, >200 m², Heiloo, Nederland

Back
SHARE

Verdubbeld woonhuis HM