WIJ ZIJN HOOPE+PLEVIER

Wij zijn HOOPE+PLEVIER, een progressief bureau in eigentijdse architectuur. Wij werken aan particuliere projecten met een expertise in architectuur en interieurarchitectuur. Door onze creativiteit in te zetten creëren we ontwerpen die impact hebben. Passie voor architectuur is de basis van ons bureau. Wij geloven dat onze ontwerpen plekken en mensen positief beïnvloeden. Dit doen we door ontwerpen te maken die inspireren, motiveren en waar mensen zich prettig voelen. Het is onze missie om voor particuliere opdrachtgevers spraakmakende en goede ontwerpen op maat te maken. Op dit moment werkt Hoope+Plevier aan verschillende eigentijdse nieuwbouwprojecten, transformaties van diverse historische gebouwen. En een groot aantal architectuur- en maatwerk interieur opdrachten.

Bureau

Onze architectuur ontstaat vanuit de eigentijdse uitdagingen die het moderne leven voortbrengt. Een mix van creativiteit en samenwerking met de opdrachtgever staan centraal tijdens ons ontwerpproces. Het beste resultaat behalen wij door een ontwerp samen met onze opdrachtgevers en gebruikers tot stand te brengen. Alleen door deze co-creatie kan een gebouw uiteindelijk echt duurzaam worden. We gebruiken diagrammen, visualisaties, maquettes en talloze andere methoden om het ontwerp, de locatie en de wensen van de opdrachtgever te onderzoeken. Elk ontwerp komt voort uit een diepgaande analyse waar we het bestaande denken uitdagen en zoeken naar geoptimaliseerde en spannende ontwerp oplossingen. Kenmerkend voor onze werkwijze is -naast het maken van een goed ontwerp- om ook een project in goede banen te leiden. De planning en de bouwuitvoering regisseren is even belangrijk om ambitieuze architectuur te kunnen realiseren. Onze aanpak is grondig en loopt van het creatieve ontwerpproces tot en met de fysieke oplevering van een project. Wij geloven dat alleen op deze wijze hoogwaardige ontwerpen tot stand komen.

leesmeer

Bureau

Onze architectuur ontstaat vanuit de eigentijdse uitdagingen die het moderne leven voortbrengt. Een mix van creativiteit en samenwerking met de opdrachtgever staan centraal tijdens ons ontwerpproces. Het beste resultaat behalen wij door een ontwerp samen met onze opdrachtgevers en gebruikers tot stand te brengen. Alleen door deze co-creatie kan een gebouw uiteindelijk echt duurzaam worden. We gebruiken diagrammen, visualisaties, maquettes en talloze andere methoden om het ontwerp, de locatie en de wensen van de opdrachtgever te onderzoeken. Elk ontwerp komt voort uit een diepgaande analyse waar we het bestaande denken uitdagen en zoeken naar geoptimaliseerde en spannende ontwerpoplossingen. Kenmerkend voor onze werkwijze is -naast het maken van een goed ontwerp- om ook een project in goede banen te leiden. De planning en de bouwuitvoering regisseren is even belangrijk om ambitieuze architectuur te kunnen realiseren. Onze aanpak is grondig en loopt van het creatieve ontwerpproces tot en met de fysieke oplevering van een project. Wij geloven dat alleen op deze wijze hoogwaardige ontwerpen tot stand komen.

Partners

Hoope + Plevier werkt met een enthousiast team van architecten en bouwkundigen. Samen met een netwerk van gedreven partners kunnen wij goed inspelen op schaalgrootte en doelstellingen van een project.

Tijdens een project wordt een vaste projectarchitect aangesteld die het gehele traject nauw betrokken is en zorgt voor korte communicatielijnen.

Jos Hoope

De kennis en affiniteit van Jos komen naar voren in het aanpakken van woningprojecten in het hogere segment met als specialisme herbestemming en interieurarchitectuur, dit alles met veel aandacht voor kwaliteit en detail.

Hij heeft ervaring opgedaan als projectarchitect voor diverse vooraanstaande architectenbureaus zoals Kerssens de Ruiter Architecten en In Form Architectuur, daar met focus op projecten in de regio Groot-Amsterdam.

Naast architectuur ligt zijn hart ook bij ondernemen. Hij nam dan ook het architectenbureau van zijn vader over en legde hij de basis van het huidige bedrijf.

Roy Plevier

Roy is een progressieve architect met een holistische benadering die geloofd dat architectuur betere condities moet creëren voor het moderne leven.

Hij werkt met veel passie aan ontwerpen met complexe gemengde functies waar marketing, conceptueel ontwerpen, stedenbouw, architectuur, interieurarchitectuur en duurzaamheid samenkomen. Zijn doel is om deze te laten samensmelten tot ontwerpen die meer zijn dan de som der delen.

 

Opdrachtgevers

3D BIM

Efficiënt werken vraagt om nieuwe technieken, slimmere software en processen. In 2016 zijn we overgestapt op BIM en IFC-exporteerbare modellen. Wij geloven in ‘open’ BIM, waarbij de integratie tussen de disciplines zoals constructie, installaties, bouwbesluit en bouwfysica, centraal staat om zo een optimaal resultaat te bereiken voor onze opdrachtgevers. Ontwerpen worden visueel en bouwkundig in 3D gepresenteerd. Zo wordt niet alleen sneller ontworpen, maar is direct de samenhang tussen stedenbouw en architectuur en tussen gevels en constructie duidelijk. Ook voor opdrachtgevers en gebruikers biedt de toepassing voordelen: ze kunnen in 3D door de plannen bewegen om zo een indruk te krijgen van het ontwerp.

BNA

Hoope Plevier Architecten is aangesloten bij de Branchevereniging voor Nederlandse Architectenbureaus (BNA). De BNA is een netwerk dat modern, creatief ondernemerschap bevordert. Omdat wij het belangrijk vinden om een aandeel te leveren aan de ontwikkeling van het vak en de architectenbranche vervult Roy Plevier een functie in de ledenraad van de BNA.

www.bna.nl

WIJ GAAN CIRCULAIR

Hoope Plevier Architecten steunt het circulaire manifest van de BNA en de ambities van de Nederlandse overheid om Nederland in 2050 volledig circulair te hebben. Wij geloven dat circulair ontwerpen een integraal onderdeel moet worden van de huidige architectuurpraktijk en dat onze generatie architecten hier een trekkende rol in heeft.

Circulair bouwen is een belangrijke schakel in een duurzame samenleving die ervoor zorgt dat toekomstige generaties in dezelfde behoefte kunnen voorzien als wij. Wij zien circulariteit als een middel om meerwaarde te creëren. Gezondheid te bevorderen, lucht te zuiveren, water te zuiveren en energie te leveren.

Vacatures

HPA is doorlopend op zoek naar gemotiveerde stagiairs die willen assisteren in een projectteam met ontwerpen, tekenen, presenteren, maquettes en onderzoeksactiviteiten. Je wordt intensief betrokken bij het ontwerp- en onderzoeksproces bij verschillende projecten en verschillende fasen. Een kans om in de praktijk te leren hoe je een helder, integraal en conceptueel sterk ontwerp kunt maken.

leesmeer

Contact

Kantoor Amsterdam
Johan van Hasseltweg 16-A
1022 WV Amsterdam

T: 020 235 74 14
E: info@hoopeplevier.nl

Fotografie: Menno Hoope, Herman van Heusden.

© HOOPE+PLEVIER Architects B.V. Alle rechten voorbehouden. Het getoonde materiaal op deze website mag niet worden gereproduceerd zonder schriftelijke toestemming van de architect.

Wij hanteren bij professionele opdrachtgevers de DNR 2011. Bij particuliere opdrachtgevers is de CR 2013 van toepassing. (klik op de links voor download PDF algemene voorwaarden)