WIJ ZIJN HOOPE PLEVIER

Wij zijn Hoope Plevier. Een gevestigd architectenbureau met hoge ambities. Passie voor architectuur is de basis van ons bureau. Creativiteit is onze motor. Wij geloven dat onze ontwerpen plekken, mensen en organisaties positief beïnvloeden. Dit doen we door ontwerpen te maken die inspireren, motiveren en waar mensen zich prettig voelen. Het is onze missie om voor zakelijke en particuliere opdrachtgevers spraakmakende en goede gebouwen op maat te maken.

Op dit moment werkt Hoope Plevier aan verschillende eigentijdse nieuwbouwprojecten, de transformatie van diverse historische gebouwen naar woningen en een groot aantal architectuur en  maatwerk interieur opdrachten.

Bureau

Creativiteit en samenwerking met de opdrachtgever staan centraal tijdens ons ontwerpproces. Het beste resultaat behalen wij door een ontwerp samen met onze opdrachtgevers en gebruikers tot stand te brengen. Alleen door deze co-creatie kan een gebouw uiteindelijk echt duurzaam worden. Daarnaast zijn onze ontwerpen eigentijds en realistisch. Wij ontwerpen om te bouwen.
Kenmerkend voor onze werkwijze is naast het maken van een goed ontwerp een project in goede banen te leiden. De plannen en de bouwuitvoering regisseren is even belangrijk om ambitieuze architectuur te kunnen realiseren. Onze aanpak is grondig en loopt van het creatieve ontwerpproces tot en met de fysieke oplevering van een project. Wij geloven dat alleen op deze wijze hoogwaardige ontwerpen tot stand komen.
Onze opdrachtgevers zijn zeer divers, zo werken wij onder andere voor projectontwikkelaars, bedrijven, overheden en ook de particulier is bij ons aan het juiste adres.

leesmeer

Bureau

Creativiteit en samenwerking met de opdrachtgever staan centraal tijdens ons ontwerpproces. Het beste resultaat behalen wij door een ontwerp samen met onze opdrachtgevers en gebruikers tot stand te brengen. Alleen door deze co-creatie kan een gebouw uiteindelijk echt duurzaam worden. Daarnaast zijn onze ontwerpen eigentijds en realistisch. Wij ontwerpen om te bouwen.

Kenmerkend voor onze werkwijze is naast het maken van een goed ontwerp een project in goede banen te leiden. De plannen en de bouwuitvoering regisseren is even belangrijk om ambitieuze architectuur te kunnen realiseren. Onze aanpak is grondig en loopt van het creatieve ontwerpproces tot en met de fysieke oplevering van een project.  Wij geloven dat alleen op deze wijze hoogwaardige ontwerpen tot stand komen.

Onze opdrachtgevers zijn zeer divers, zo werken wij onder andere voor projectontwikkelaars, bedrijven, overheden en ook de particulier is bij ons aan het juiste adres.

Partners

Hoope Plevier werkt met een enthousiast team van architecten en bouwkundigen. Samen met een netwerk van gedreven partners kunnen wij goed inspelen op schaalgrootte en doelstellingen van een project.

Tijdens een project wordt een vaste projectarchitect aangesteld die het gehele traject nauw betrokken is, wat zorgt voor korte communicatielijnen.

Jos Hoope

Jos zijn kennis en affiniteit komen naar voren in het aanpakken van woningprojecten in het hogere segment met als specialisme herbestemming en interieurarchitectuur met veel aandacht voor kwaliteit en detail.

Hij heeft ervaring opgedaan als projectarchitect voor diverse vooraanstaande architectenbureaus zoals Kerssens de Ruiter Architecten en In Form Architectuur, met een focus op projecten in de regio Groot-Amsterdam.

Naast architectuur ligt zijn hart ook bij ondernemen. Hij nam dan ook het architectenbureau van zijn vader over en legde hij de basis van het huidige bedrijf.

Roy Plevier

Roy’s drijfveer is het maken van gebouwen die inspireren, tijdloos en duurzaam zijn.

Hij deed ervaring op bij gerenommeerd architectenbureau Merkx + Girod in Amsterdam en werkte daar aan grootschalige projecten met opdrachtgevers als de Raad van State, Ahoy, Stadskantoor Den Haag, Het Cuypershuis Museum, woonhuizen en winkelinterieurs. Bij DZAP te Naarden deed hij veel ervaring op in kantoorontwerp.

Bij Hoope Plevier werkt hij aan collectieve projecten waar hij door middel van creativiteit samen met de opdrachtgevers en gebruikers zoekt naar duurzame oplossingen.

 

Kees Hoope

Kees is een architect met veel kennis over het vak. Met zijn eigen bureau bouwde hij 35 jaar ervaring op met ontwerpen en uitvoering van diverse publieke gebouwen, woningbouwprojecten en interieurprojecten.

Kees heeft bij Hoope Plevier met zijn adviserende en ondersteunende rol een grote meerwaarde voor de kwaliteitszorg en begeleiden van de bouwuitvoering van projecten.

Kees zit bovenop de uitvoering van projecten en zorgt dat de kwaliteit voorop blijft staan.

3D BIM

Efficiënt werken vraagt om nieuwe technieken, slimmere software en processen. In 2016 zijn we overgestapt op ArchiCAD en IFC-exporteerbare modellen. Wij geloven in ‘open’ BIM, waarbij de integratie tussen de disciplines zoals constructie, installaties, bouwbesluit en bouwfysica, centraal staat om zo een optimaal resultaat te bereiken voor onze opdrachtgevers. Ontwerpen worden visueel en bouwkundig in 3D gepresenteerd. Zo wordt niet alleen sneller ontworpen, maar is direct de samenhang tussen stedenbouw en architectuur en tussen gevels en constructie duidelijk. Ook voor opdrachtgevers en gebruikers biedt de toepassing voordelen: ze kunnen in 3D door de plannen bewegen om zo een indruk te krijgen van het ontwerp.

BNA

Hoope Plevier Architekten is aangesloten bij de Branchevereniging voor Nederlandse Architectenbureaus (BNA). De BNA is een netwerk dat modern, creatief ondernemerschap bevordert. Omdat wij het belangrijk vinden om een aandeel te leveren aan de ontwikkeling van het vak en de architectenbranche vervult Roy Plevier een functie in de ledenraad van de BNA.

www.bna.nl

Vacatures

HPA is doorlopend op zoek naar gemotiveerde stagiairs die willen assisteren in een projectteam met ontwerpen, tekenen, presenteren, maquettes en onderzoeksactiviteiten. Je wordt intensief betrokken bij het ontwerp- en onderzoeksproces bij verschillende projecten en verschillende fasen. Een kans om in de praktijk te leren hoe je een helder, integraal en conceptueel sterk ontwerp kunt maken.

leesmeer

Contact

Kantoor Heiloo
De Loet 4
1851 CR Heiloo

T: 072 533 74 85
E: info@hoopeplevier.nl

Kantoor Amsterdam
Groen van Prinstererstraat 21-II
1051 ED Amsterdam

T: 06 2444 66 52
E: info@hoopeplevier.nl

new pin

Fotografie: Menno Hoope, Herman van Heusden.

© Hoope Plevier Architekten BNA, 2016. Alle rechten voorbehouden. Het getoonde materiaal op deze website mag niet worden gereproduceerd zonder schriftelijke toestemming.

Wij hanteren bij professionele opdrachtgevers de DNR 2011. Bij particuliere opdrachtgevers is de CR 2013 van toepassing. (klik op de links voor download PDF algemene voorwaarden)

Back