Contemporary Farmhouse

Client

Foundation

Floor area

200 M² GFA

Location

Amsterdam

Purpose

Residential

Status

Delivered

Project type

Conversion

Year

2012 – 2013

Assignment

Contract basis

This project consisted of the conversion of a farmhouse into a loft residence. The farmhouse is oriented toward the stunning and expansive view. The creation of several vides established a linkage between the ground floor and the first floor. The original character of the farmhouse was respected. The existing square construction including posts, beams, girders and scaffolds, remains visible such that the contemporary elements create a pleasant contrast to the historical elements.

‘The inclusion of a glass band in the roof creates a lovely play of light in the loft.’

The project is outfitted with a state-of-the-art geo-thermal installation that supplies the entire building with energy. In this way, in spite of its large volume, the farmhouse’s energy costs are kept to a minimum and its use of fossil fuels limited.

Credits

Team:

Roy Plevier, Jos Hoope, Kees Hoope, Tugce Kaynak.

Tags:

Boerderij, stolp, uitbreiding, renovatie, >200 m², Schoorl, Nederland

Back
SHARE

Contemporary Farmhouse