Villa Hackfort VBG

CLIENT

Private

FLOOR AREA

300 m² GFA

LOCATION

Heiloo

PURPOSE

Residential

Status

In ontwerp

Projecttype

Renovation and extension

YEAR

2017

ASSIGNMENT

On contract basis

For a private client, we designed an extension of the Hackfort municipal monument. The residential villa located on a spacious yard is extended with an extension that offers space for a living room, kitchen and bedroom and bathroom. The project is currently in the design phase.

Because of the monumental status of the building, we decided to create a subordinate extension. A contemporary pavilion with large cantilevers gives a subtle contrast to the monument and reinforces the awareness of living in a forest environment.

“The living spaces extend far into the green of the forest.”

Credits

Team:

Roy Plevier, Jos Hoope, Kees Hoope, Esmee Mertens, Bregje Hoogenbosch, Melissa Hendrikse.

Tags:

Monument, renovation, residential, <500 m², Heiloo, Netherlands

Back
SHARE

Villa Hackfort VBG