Dairy warehouse loft CD

Client

Private

Floor area

110 m² GFA

Location

Amsterdam

Purpose

Residential

Status

Delivered

Project type

Transformation

Year

2015 – 2016

Assignment

On contract basis

We substantially renovated the interior of this former dairy and warehouse in Amsterdam dating from 1924. The clients wanted to bring their American and Swedish roots together in the design of this loft. The assignment here was to take what was initially open space and create two generous bedrooms and a bathroom while maintaining the spaciousness of the original loft. With this in mind, we started the research required to create a design.

By strategically placing solid walls with steel-framed glass windows on top, we were able to create sufficient privacy while preserving the feeling of spaciousness throughout the loft. We restored the Hennebique reinforced concrete by removing old paint layers and leaving the concrete untreated to create contrast. The ventilation system in the loft, along with the stainless-steel kitchen, the concrete and the black steel window frames give the residence an industrial feel. The lamps were created on the basis of our own design and were made in cooperation with a lighting designer.

‘The raw loft is completed by the soft Scandinavian tones.’

 

‘Publication in The Wall Street Journal’

Credits

Team:

Jos Hoope, Roy Plevier,  Kees Hoope, Kevin de Graaf.

Tags:

Appartment-complex, loft, interior, renovation, transformation, >100 m², Amsterdam, Netherlands

Back
SHARE

Dairy warehouse loft CD